En doft av Stockholm
På Hornsgatan i huvudstaden ligger en skitmysig restaurang som Heter Akkurat http://www.akkurat.se/. De har specialiserat sig på Musslor, whiskey och öl. De har gratisspelningar på söndagar. Ett tag var jag ofta i Stockholm och för att få riktigt billiga tågresor dit åkte jag på torsdagen och hem igen på måndagen. Då gick jag alltid på Akkurat på söndagen och åt musslor och lyssnade på musik. Senaste gången åt jag musslor med smak av rökig whiskey, det har jag längtat efter hela veckan. Jag tiggde till mig en knapp deciliter Whiskey av en kollega. Jag dricker ju inte alkohol längre och vill inte ha det i huset men ibland vill jag ha det i mat och då uppstår ett problem. Så många gånger jag har önskat att de sålde små souvenirflaskor på systemet som jag kan ha i maten. Men nu fick jag alltså lite whiskey av kollegan, det var en single malt men inte en Isley vilket det skulle ha behövt vara för att få fram den rätta smaken. Men om man nu inte vill köpa en Laphroig som ska stå i skåpet och fresta mig så fick jag vara glad för det jag hade fått.
Jag köpte ett nät med jättefina musslor på Falkenbergs Laxrökeri. Jag hackade en liten bit rotselleri och en morot i jättesmå tärningar och finhackade en rödlök. Det kan nog vara vilken lök som helst men jag hade ekologisk rödlök hemma. Sedan fräste jag bacon som jag strimlat i en gryta och fräste lök, morot och selleri i det. Tillsatte lite kycklingbuljong. Jag hade tänkt att ta grönsaksbuljong men den var slut så det fick bli så här. I med 3 dl vatten och whiskeyn. Jag har en ånginsats till grytan och där i la jag musslorna som fick ånga i 10 minuter ovanpå grönsaksbuljong och baconfräset. Jag kokte på full värme i 10 minuter, sedan tog jag av musslorna och sänkte värmen. Jag tillsatte en burk kokosgrädde och rörde runt. Kryddade med salt, peppar och frysta franska örter. Hade tänkt att bara ha persilja men den var också slut. Detta åt jag nu ikväll med hemmagjord aioli. Det var så gott att jag nästan strök med. Det bästa jag har ätit på hur länge som helst. Jag har lika mycket kvar till i morgon kväll. Mums! Rekommenderas. Kokosmjölken gjorde ju att jag inte riktigt fick till den där whiskeysmaken men jag kan ju inte använda vanlig grädde så... Det var supergott men smakade inte Whiskey på det vis som jag var ute efter. Det var vanvettigt gott men inte som på Akkurat inte.
Till efterrätt åt jag dadlar, fikon och paranötter och lite choklad och honung. Nu är jag supermätt och jättenöjd.
Innan idag åt jag smoothie till frukost. Till lunch blev det resten av Taboulehn och hummus. Innan träningen på kvällen åt jag en burk med blandad fruktsallad jag köpte på ICA. Jag fikade med mina väninnor idag, kul, det var ett tag sedan jag hann det. Det är så tråkigt att det inte finns ett fikaställe i stan där man kan få Paleo/rawfoodfika, eller åtminstone en fruktsallad. Nu sitter man där med en enkel kopp the och känner sig som en snyltare för att man inte köper något sockerstinnt mjölschabrak till fikabröd.
Jag har rört på mig mycket idag. Jag gick 50 minuters promenad i morse. Jag simmade 400m i eftermiddags och ikväll gick jag utanför boxen. Jojomen, tro det eller ej. Jag testade CrossFight på Falkenbergs Karateklubb. Kul med lite omväxling. Jag har testat det en gång innan men då var det mest rörelse och teknikgenomgång. Idag blev det riktigt svettigt, det tog 40 minuter men gick riktigt bra tycker jag. Hela passet ligger under fliken träning.
Ha det gott därute ungdomar så hörs vi/ Marie