Allt jag lärt mig om mat har jag lärt av Anna Skipper.

Kanske inte, men det kändes så när jag varit och handlat. 

 

  

Jag lärde mig laga mat när jag började som restaurangbiträde i en liten halländsk skogsby efter gymnasiet. Sedan har jag tagit efter min mormor som gjorde riktigt, riktigt god mat. Dessutom var hon så länge hon var klar nog i huvudet alltid öppen för nya influenser. Mormor bakade både pizza och gjorde en grym bolognese. Men hennes kalops gjorde att man hörde änglar sjunga. Sedan har jag experimenterat mig fram och tagit intryck både här och där och Anna Skipper har definitivt influerat mig. 

Idag har jag ätit makrill med ett ägg och solrosfrön till frukost.

Jag hade bestämt mig för att prova att göra Yoga-rullar. (se receptfliken) Då skulle jag ha surkål i eller helst syrad rödkål men det hittade jag inte. Eftersom jag bara skulle använda en deciliter av surkålen var jag ju tvungen att göra något annat med resten. Jag är ingen större fan av surkål men det funkar om man fräser det i stekpannan med kummin, så det gjorde jag och åt med en korv från scan, en sån med 90%köttinnehåll och smak av citron och nån krydda, dijonsenap till. Jag gillar verkligen korv, jag måste försöka prova att göra egen.

 

Jag gjorde Yogarullarna, det var en fyllning som skulle rullas i rispapper, det tog ett tag innan jag fick till det med rispapperna men sedan blev det bra. Rispapper är ju inte Paleo men jag tänkte att de är så tunna att det inte gör något. Kände att det var försumbart. De blev bättre ju mer jag höll på, och jag tyckte det var goda.

 

I förra veckan åt mina kollegor fläsk och löksås från stationsgrillen, då bestämde jag mig för att jag ville ha fläsk nu helgen, utan löksås och potatismos då. Jag gjorde palsternackpuré. När jag planerade middagen funderade jag på vad jag kunde ha till fläsket. Lök är gott, äpple är gott, katrinplommon är gott, kanel är gott. Kanske skulle jag kunna göra en chutney på äpple och katrinplommon? Sagt och gjort, Jag hackade 2 skalade äpple, jag köpte svenska cox orange på Coop. Sedan hackade jag 2 dadlar (för sötma) och 20 Katrinplommon, en lök, en röd chilifrukt och hade i en matsked honung. Jag kokte det i typ en kvart med en kanelstång i och en skvätt vinäger och lite vatten. När äpplena kokt mjuka rörde jag ihop allt till en gröt, tillsatte mer kanel och smakade av med salt och honung. Fläsket kryddade jag med kanel och satte in i ugnen tills det var genomvarmt. Svålen fick gå med, jag hade skurit dem i strimlor först, de blev knapriga och ett roligt tillbehör. 

Jag kände mig som ett geni. Det var hur gott som helst. Kanelfläsk med palsternackspuré och katrinplommonchutney. 

 

WOD idag, morgonmys med Mange. Lika fantastiskt som alltid. Speciellt uppvärmingen var kul. Vi skulle vara 2&2, den ena satt på golvet med benen rakt fram ihop och armarna rakt ut med en vikt i vardera handen. Den andra hoppade jämfota över kompisens arm, ben, arm och sedan vända och tillbaka. 40 sek och sedan vila i 20 medan man bytte. Sedan låg en person i planka medan den andra hoppade över, sedan skulle den som stod i planka resa sig upp i en armhävning och personen som nyss hoppat över en skulle åla sig under istället. 40 sek. av det också. Man bytte av varandra och gjorde 2 varv av vardera övning. Totalt 4 varv per person alltså. Jobbigt och jättekul. Själva Woden hittar ni under fliken träning. 

18 Jan 2014

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)