Brutal matlagning. Varning för bildinnehållet, känsliga läsare kan finna det stötande.
Kött kött kött kött!!!
Äntligen köttdag, det satt som en smäck. Spännande att laga mat på kött man inte ved vad är, inte ens vilket djur som delen tillhörde medan det fortfarande rörde på sig. Fick viltkött av en väninna som inte hade skrivit på påsarna. Jag plockade upp ut en en påse från frysen i morse, det var fullständigt omöjligt att göra en analys av den frusna klumpen i en påse alldeles ogenomskinlig av frost, jag tänkte att jag får väl se vad det är när jag kommer hem. Jag funderade en stund på att cykla inom affären och köpa på mig en entrecote eller så bara för att vara på den säkra siden men bestämde mig för att det var fusk. Kom hem och tog ut köttet ur påse, konstaterar att det är en stor bit i mörk färg, inget vildsvin således. Det luktar gott, jag bestämmer mig för att det är älg. Putsar bort yttre hinnorna och konstaterar att det är ganska mycket senor. Troligen en bit framdelskött, provsteker en bit. Jodå, rejält segt, framdelskött är det, det bör kokas, länge. Så fanken heller, jag har inte ätit kött sedan i förra helgen och jag tänker inte vänta 3 timmar till. Klockan är nu ca. 18 och jag har tränat och inte ätit ordentligt sedan lunch. Ge mig mitt kött!
Ingen ska stå emellan en testosteronstinn hona och hennes köttbitt, jag är ju dessutom både kreativ och kraftfull och har en mängd resurser. Här ska ätas, och det snart. Jag tar lägenhetens vassaste kniv, vilket i dagslägen är fiskfilékniven eftersom köttknivarna befinner sig på slipning och inte kommer hem förrän nästa fredag. Skär så tunna skivor jag kan över köttrådarna lägger ett smörpapper på skärbrädan, ett smörpapper över det och tar fram stora klubban ur verktygslådan. Nu kan man ju undra varför en självstående kvinna i en tvårumslägenhet med (snart) balkong har en fet klubba i sin verktygslåda? Ja inte är det för att använda den till det jag använde den till idag, inte heller för det jag använde den till förra gången denna klubba blev föremål för litterära skriverier men det är en helt annan historia. Den är hur som helst otroligt bra att ha till lite av varje.
Jag bankade köttet carpacciotunt och stekte på brutalt hög värme, stekte ena sidan rejält för att få härlig stekyta men stekte knappt den andra sidan så att köttet inte skulle bli torrt. Jag stekte också 2 små ekologiska gula lökar. Spenat, morot och sallad monterades på en tallrik, brutala 200gr älg?kött hamnade ovanpå, på med 100gr stekt lök och en brutal mängd vitlöksgee på toppen. Brutalt mätt. Ljuvligt.
Morgonen började som vanligt med en promenad, vaknade före klockan och tyckte att jag hade gott om tid så jag tänkte gå hela doktorspromenaden, jag ville lyssna på bägge Wanda Jackson- plattorna jag la på Spotify igår. Sagt och gjort, vad jag inte hade räknat med var att det fortfarande var översvämmat både här och där, rejält. Det forsade vatten över laxbron, jag bara vägrade gå tillbaka. Jag har stora problem med att gå tillbaka, jag bara måste gå runt. Skorna blev plaskblöta, sedan var jag tvungen att kliva över fårstaket, gena över trädgårdar och promenera i skogsdungar. 1timme och 18 min. var jag ute. Lite lagom smygstart inför Tough Viking.
Idag har jag ätit kräm till frukost: En halv avokado, en ekologisk banan och 100gr hallon. 20 gr. rostade hasselnötter.
Feijoda med spenat till lunch. Sista portionen, gött. Tänkte på lunchen att det var ett I-landsproblem att gnälla för att man får äta samma mat fyra gånger på en vecka. Middagen jag berättade om nyss samt 2 apelsiner, 10 hasselnötter och en näve rostade och saltade solrosfrön.
Jag har tränat ett jätteroligt fredagspass. Mer om det passet på träningssidan men så här roligt var det.
Ha det gott därute ungdomar så hörs vi.